Audit van ons VHT Certificaat

9 juni 2023
Bij MC Texcycle hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in ons streven naar duurzaam textielhergebruik. Vorig jaar hebben we met trots de certificering ontvangen van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT). En vandaag zijn we verheugd om te delen dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd voor de controle audit op onze locatie in Zevenaar.

Het Vereniging Herwinning Textiel (VHT) Certificaat is een erkenning van onze toewijding aan de circulaire textielindustrie en ons voortdurende streven naar duurzaamheid. Als gecertificeerd lid van de VHT dragen we bij aan het verminderen van textielafval en het bevorderen van hergebruik en recycling.

De controle audit is een belangrijk onderdeel van het behouden van onze certificering. Het houdt in dat onze processen en faciliteiten grondig worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de strenge normen en richtlijnen van de VHT. We zijn verheugd te kunnen bevestigen dat we aan alle vereisten voldoen en met succes de audit hebben doorstaan.

Deze certificering is een bevestiging van onze inzet voor duurzaamheid en onze voortdurende bijdrage aan een circulaire economie. We zijn er trots op dat we ons textielhergebruikproces kunnen optimaliseren en zo waardevolle grondstoffen kunnen behouden. Door samen te werken met partners en organisaties zoals de VHT, kunnen we onze impact vergroten en de textielindustrie verder verduurzamen.

Als MC Texcycle blijven we ons inzetten voor innovatie, duurzaamheid en circulaire oplossingen voor textielafval. We blijven onze processen verbeteren en streven ernaar om een toonaangevende speler te zijn in de transitie naar een circulaire textielindustrie.

We bedanken de Vereniging Herwinning Textiel (VHT) en Kiwa Nederland voor hun steun en begeleiding in ons streven naar duurzaam textielhergebruik. Samen werken we aan een toekomst waarin textielafval een waardevolle bron wordt en waarin we de impact op het milieu verminderen.

Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven van onze duurzaamheidsinspanningen en de voortgang naar een meer circulaire textielindustrie.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie