Te Gast bij Basisschool De Korenburg in Winterswijk

21 november 2022
Het inzamelen van oud textiel in samenwerking met basisscholen. Bewustwording creëren bij onze nieuwe generatie. Een circulaire maatschappij, aandacht voor hergebruik en zorgen voor zo min mogelijk afval, zijn belangrijke onderwerpen voor ons en onze kinderen van de toekomst.
Korenburg Basisschool

Vandaag waren wij te gast bij Basisschool De Korenburg in Winterswijk

We kregen de kans om de leerlingen bewust te maken over hoe belangrijk de inzameling van textiel is. We hebben de volgende deelvragen met ze doorgelopen:

  • Wat doen wij bij Mc Texcycle?
  • Wat is textiel nou precies en waar komt het vandaan?
  • Waarom verzorgen wij de textielinzameling?
  • Wat gebeurt er met al het ingezamelde textiel?

Wij willen kinderen al op jonge leeftijd de belangen van textielinzameling meegeven. Hoe belangrijk een circulaire economie is. En natuurlijk dat een beter milieu begint bij jezelf.

En dat is gelukt! De kinderen waren erg enthousiast en zaten boordevol vragen. Het was een leuk en leerzaam uurtje.

Willen jullie op de basisschool ook aan de slag met de bewustwording van een circulaire economie? Neem contact met ons op. We komen graag spreken bij jullie op school.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie