Belangrijke Missie naar Pakistan

4 december 2023
Volg de reis van Mohammed Chikar, de drijvende kracht achter MC Texcycle, terwijl hij Pakistan bezoekt om de textielrecyclingindustrie te verkennen. Zijn doel: het onthullen van de realiteit achter textielverwerking en het bevorderen van duurzaamheid en ethiek in onze handelsrelaties.

Mohammed Chikar, de oprichter en drijvende kracht achter MC Texcycle, is recentelijk aangekomen in Pakistan voor een cruciale missie. Met zijn bezoek aan diverse textielverwerkers en recyclebedrijven in de regio zet hij een grote stap voorwaarts in de strijd voor een duurzamere en meer verantwoordelijke textielindustrie.

Tijdens het bezoek is de hoofdvraag of het textiel op een verantwoorde wijze wordt verwerkt en of de handelsrelaties met landen als Pakistan voldoen aan de Europese normen van ethiek en duurzaamheid.

“Deze reis is cruciaal om de waarheid te ontdekken en onze partners en klanten de zekerheid te geven die ze verdienen,” zegt Mohammed. “We zijn vastberaden om te zorgen dat onze handelsrelaties met landen als Pakistan niet alleen economisch voordelig zijn, maar ook ethisch verantwoord en duurzaam.”

Blijf op de hoogte van Mohammed’s reis en ontdekkingen door MC Texcycle’s website en sociale media kanalen te volgen. Deze reis is slechts een deel van onze voortdurende inzet voor een transparantere en duurzamere toekomst in de textielindustrie.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie