Op bezoek bij Ducky Dons

7 december 2021
Nadat Control Union afgelopen week bij ons langs is geweest om onze processen te bekijken.. Mochten wij nu Ducky Dons op de proef stellen.

In het kader van de Circulaire Textiel Economie zijn wij vandaag met ons team bij onze partner Ducky Dons op bezoek geweest. 

Een en ander nadat afgelopen week een certificeringsinstantie (Control Union) bij ons op bezoek is geweest om te beoordelen of het dons daadwerkelijk afkomstig was van gerecycled materiaal. Nu was het onze beurt om te verkennen hoe gerecycled dons en veren duurzaam worden gereinigd, gedroogd, gesteriliseerd, weer gesorteerd en verwerkt tot nieuwe producten.

Wij willen Nick Nieuwenhuizen van Ducky Dons bedanken voor de rondleiding en uitleg. Een mooi voorbeeld van hoe we van grondstof tot een nieuw product komen. Op naar de 100% circulaire keten.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie