Duurzaam op de basisschool

24 oktober 2022
Het inzamelen van oud textiel in samenwerking met basisscholen. Bewustwording creëren bij onze nieuwe generatie. Een circulaire maatschappij, aandacht voor hergebruik en zorgen voor zo min mogelijk afval, zijn belangrijke onderwerpen voor ons en onze kinderen van de toekomst.

Een inzamelpunt voor oud textiel op het schoolplein. Eigenlijk is het een must voor elke basisschool. Of eigenlijk alle scholen.

Iedereen moet natuurlijk weten hoe belangrijk de inzameling van oud textiel is voor onze maatschappij. Scholen zijn daarom een geweldige manier om deze kennis over te dragen. Hoe kun je dan beter beginnen dan met een textielcontainer op het schoolplein?

Zo kan de school de kinderen voorlichten over het nut van de inzameling. En met het thema duurzaamheid kan het altijd gecombineerd worden. Maak ook bijvoorbeeld samen met de leerlingen de buurt bewust van de textielcontainer. En zamel met z’n alleen zoveel mogelijk textiel in.

Bekijk het nieuwsartikel op De Puttenaer.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie