MC Texcycle feliciteert Avri met opening CIRTEX

14 juni 2023
Van harte gefeliciteerd, Avri! Mc Texcycle is trots op onze bijdrage aan het nieuwe textielsorteercentrum CIRTEX. Lees hoe we al drie jaar hoogwaardige verwerking bieden, advies geven in complexe sorteerprocessen en samen streven naar een circulaire textielketen. Een mijlpaal met werkgelegenheid als kers op de taart

We zijn verheugd om te delen dat vandaag Mohammed Chikar namens MC Texcycle een bezoek heeft gebracht aan Avri om hen te feliciteren met de opening van het nieuwe textielsorteercentrum CIRTEX. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een circulaire textielketen, waarbij afgedankt textiel wordt omgezet in waardevolle grondstoffen.

Al drie jaar lang speelt MC Texcycle een essentiële rol in de hoogwaardige verwerking van al het afgedankte textiel afkomstig uit de 8 rivierengemeenten. We zijn er trots op dat we hebben kunnen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg en het adviseren bij verschillende complexe sorteerprocessen.

Het textielsorteercentrum CIRTEX is een coöperatieve samenwerking tussen Avri, Werkzaak Rivierenland en 2Switch. Dit innovatieve initiatief biedt niet alleen een oplossing voor de verwerking van afgedankt textiel, maar creëert ook werkgelegenheid in de regio. Het is een prachtig voorbeeld van hoe we gezamenlijk streven naar een circulaire economie, waarin textielafval wordt omgezet in waardevolle grondstoffen.

We willen Avri van harte feliciteren met deze belangrijke mijlpaal en wensen hen veel wijsheid toe in de complexe sorteerprocessen die hen te wachten staan. Samen zetten we ons in voor een duurzame toekomst, waarin textielafval niet langer als afval wordt gezien, maar als waardevolle grondstof voor nieuwe producten.

Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven van onze inzet voor een circulaire textielketen en andere duurzaamheidsinitiatieven. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

 

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie