Previous slide
Next slide

MC Texcycle

Milieuprestaties​

Als fris en jong bedrijf gaan we de uitdaging aan om de doelstellingen van de circulaire economie te behalen. Dit doen we met elkaar.

Hoe gaan wij afval tegen? Hoe zorgen wij voor een circulaire textielketen? Dit zijn vragen die we onszelf elke dag stellen.

Wij zijn geïnspireerd door de weg naar een circulaire textielketen die is ingezet door Stientje van Veldhoven-van der Meer (oud-staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) en we worden gedreven door de resultaten die we elke dag weer neerzetten.

Producthergebruik
Materiaalhergebruik
Afval

Wat we waar maken

0 kilo CO2

> 10 miljoen KG CO2 besparing

Het recyclen van textiel heeft een veel lagere CO2-uitstoot dan de productie van nieuw textiel. Hierdoor is het veel duurzamer. In de afgelopen drie jaar hebben we al meer dan 10 miljoen kg CO2-uitstoot bespaard.

500 kilo textiel

Bijna 4 miljoen kilo ingezameld textiel

Alles hergebruiken. Dat is ons motto. Wij hebben tot nu toe al meer dan 3 miljoen kg aan afgedankte kledingstukken een nieuw leven gegeven.

Materiaal analyse

0

Materiaalhergebruik

Is het textiel niet direct herbruikbaar, gaat het naar een van onze partners die het textiel wel een nieuw leven kan geven. 100% Circulair.

0

Producthergebruik

Veel textiel kan na een wasbeurt weer de winkel in. Dit textiel wordt gesorteerd en gaat naar kringloopwinkels en andere tweedehands kledingzaken.

0

Afval

Bij de inzameling van textiel komt ook afval mee. Bij binnenkomst wordt dit afval nauwkeurig van het textiel gescheiden waarna het naar een afvalverwerkingsbedrijf gaat.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Samen met u gaan wij aan de slag om ons steentje bij te dragen aan de transitie naar de circulaire economie. MC Texcycle is continu op zoek naar partners om samen aan dit doel te werken.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie