MC Texcycle

Ons verhaal

Ons team levert een bijdrage aan het herbruikbaar maken van oud textiel. Hierbij is ons motto: “Van afval naar grondstof”. De constante economische groei zorgt voor een steeds grotere vraag naar textiel. De gemiddelde Nederlander koopt per jaar bijna 26 kg textiel en gooit 11 kg textiel weg. Dit leidt tot enorme hoeveelheden textielafval. Ook laat de textielindustrie een grote ecologische voetprint achter. Zo wordt 20% van de wereldwijde watervervuiling veroorzaakt door de textielindustrie en is de mode-industrie verantwoordelijk voor 10% van de koolstofemissies (EP, 2020). Hierdoor is er een grote urgentie ontstaan om de textielindustrie circulair te maken. Het team van MC Texcycle zet elke dag zijn tanden in deze uitdaging.

Wij recyclen textiel en dragen zo bij aan de circulaire textielketen. Hoe kunnen we een weggegooide broek nog beter recyclen tot een nieuw kledingstuk of ander bruikbaar textiel? Wij werken aan innovatie en het verbeteren van textielrecycling. Onze visie is om de textielketen 100% circulair te maken.

Erkende verwerker

Samen staan we sterk

Op een missie

Missie en visie

Naar een circulaire textielketen

Afgedankt textiel geven wij een nieuw leven. “Minder afval, meer grondstof” staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken mee aan de transitie van de textielketen: van lineair naar circulair. Wij bieden een helpende hand aan collega-inzamelaars en andere lokale sorteerders door het niet-herdraagbare textiel te recyclen tot nieuwe grondstof. Ook bieden wij ondersteuning bij het reguleren van textielstromen en complexe verwerkingsprocessen in het textielverwerkingsproces. Zo zorgen wij voor meer recycling en minder afval.

Verantwoord recyclen

Draagbaar textiel brengen wij naar kringloopwinkels en tweedehands kledingzaken. Recyclebaar textiel wordt verder gesorteerd en gaat naar gecontroleerde en zorgdragende partners die aan de slag gaan met het opnieuw inzetten en het bruikbaar maken van dit textiel. Zo komt het textiel opnieuw aan de start van de textielketen te staan. Na de verwerking tot product en het gebruik van het product komt het textiel uiteindelijk weer bij ons terecht.

Werkgelegenheid

Naast oud textiel recyclen tot nieuwe producten zijn wij ook zeer actief op de arbeidsmarkt. Wij bieden een veilige en rustige werkomgeving speciaal voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of aan mensen die lang niet gewerkt hebben. Ons bedrijf biedt goede mogelijkheden tot groei naar een vast arbeidscontract. Ook hebben wij veel contacten binnen de sector en bemiddelen wij indien nodig voor een functie ergens anders.

Afgedankt textiel nieuw leven geven

Hergebruik in Nederland is belangrijk. Wij beoordelen en sorteren het ingezamelde textiel. Alle kleding dat nog te dragen is gaat naar kringloopwinkels en andere tweedehands kledingwinkels.

Klimaat en aarde

Ongesorteerd textielafval wordt nu nog verbrand of geëxporteerd. De doelstelling vanuit het Circulair Textiel beleidsprogramma is om in 2025 al het textielafval gesorteerd in te zamelen.

Werkgelegenheid creëren

We zijn altijd op zoek naar mensen die, net als de rest van ons team, passie en een hart hebben voor recycling. Een veilige en rustige werkomgeving.

Scholing en certificaten

Wij bezitten de juiste certificering en voldoen aan de actuele wet- en regelgeving.  

VIHB Registratie

Bij MC Texcycle zijn we op de hoogte van alle regelgeving, plannen en vergunningen omtrent afvalstoffen. Wij zijn vakbekwaam binnen onze branche en bezitten de juiste vakdiploma’s. 

Registratienummer: 538196  

Gecertificeerd
VHIX - 538196

Materiaal analyse

0

Materiaal hergebruik

Het afgedankte textiel is een grondstof. Het ingezamelde textiel vervezelen, waardoor het opnieuw inzetbaar wordt op de markt. In het ideale plaatje komt het textiel weer bij ons terug, zodat het weer als grondstof kan dienen.

0

Producthergebruik

Herdraagbaar textiel die na een wasbeurt weer de winkel in kunnen, gaan naar kringloopwinkels en andere tweedehands kledingzaken.

0

Afval

Bij de inzameling van textiel komt ook afval mee. Dit wordt direct uit het afgedankte textiel gescheiden en nauwkeurig gesorteerd.

Samen bouwen aan een circulaire economie

Samen met u gaan wij aan de slag om ons steentje bij te dragen aan de transitie naar de circulaire economie. MC Texcycle is continu op zoek naar partners om samen aan dit doel te werken.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie