MC Texcycle

Ontwikkelingen

De economie groeit in hoog tempo. Inmiddels zijn er tal van programma’s opgesteld om de productie, het inzamelen en het hergebruiken van textiel te begeleiden. MC Texcycle zet zich conform het Beleidsprogramma circulair textiel en het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ in om de textielketen circulair te maken. Elke dag werken wij aan deze doelstellingen.

Bij de ontwikkeling van ons bedrijf MC Texcycle komt er van alles op ons pad. We komen valkuilen tegen, we bedenken oplossingen, we implementeren nieuwe systemen en we gaan samenwerkingen aan. Graag vertellen we meer over deze ontwikkelingen en over onze ervaringen met de textielindustrie.

mctexcycle

Audit van ons VHT Certificaat

Bij MC Texcycle hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in ons streven naar duurzaam textielhergebruik. Vorig jaar hebben we met trots de certificering ontvangen van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT). En vandaag zijn we verheugd om te delen dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd voor de controle audit op onze locatie in Zevenaar.

Bekijk het artikel »
MC Texcycle bij de Circular Textile Days
mctexcycle

Circular Textile Days

Door deel te nemen aan evenementen zoals de Circular Textile Days blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en blijven we onze recyclingmethoden verbeteren.

Bekijk het artikel »
mctexcycle

Recyclen met Klaas

Ontdek de kringloop van ons gescheiden afval: ga mee op ontdekkingsreis met Klaas van Kruistum en ROVA-vloggers en leer waar jouw afval naartoe gaat en hoe het kan worden gebruikt voor nieuwe producten, zonder nieuwe grondstoffen uit de aarde te halen.

Bekijk het artikel »
No more posts to show

Op de hoogte blijven?

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen van MC Texcycle? We houden u graag op de hoogte van onze bijdrage aan de circulaire textielketen.

Vooruitkijken

Bij het monitoren en analyseren van de processen binnen de textielketen is het essentieel om vooruit te kunnen kijken. MC Texcycle houdt de vooruitgang van de besluitvorming rondom de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) nauwlettend in de gaten.

We hebben, ondanks de coronacrisis, stappen gezet op het gebied van circulair textiel. Alle partijen hebben onverminderd doorzettingsvermogen getoond. De bereidheid van deze partners in het veld om te werken aan duurzaamheid en circulariteit is hard nodig. Want ondanks de voortgang is er nog veel werk te doen. De UPV moet worden uitgewerkt en ingevoerd en er komt een Europese textielstrategie

S. van Veldhoven - Van der Meer - oud-staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) die in 2023 in moet gaan. De UPV maakt textielproducenten verantwoordelijk voor de inzameling, het hergebruik en de recycling van hun producten. Dit betekent meer samenwerkingen tussen onder andere textielproducenten en textielverwerkers. MC Texcycle kijkt uit naar deze samenwerkingen binnen de textielketen.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie