MC Texcycle

Ontwikkelingen

De economie groeit in hoog tempo. Inmiddels zijn er tal van programma’s opgesteld om de productie, het inzamelen en het hergebruiken van textiel te begeleiden. MC Texcycle zet zich conform het Beleidsprogramma circulair textiel en het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ in om de textielketen circulair te maken. Elke dag werken wij aan deze doelstellingen.

Bij de ontwikkeling van ons bedrijf MC Texcycle komt er van alles op ons pad. We komen valkuilen tegen, we bedenken oplossingen, we implementeren nieuwe systemen en we gaan samenwerkingen aan. Graag vertellen we meer over deze ontwikkelingen en over onze ervaringen met de textielindustrie.

Korenburg Basisschool
mctexcycle

Te Gast bij Basisschool De Korenburg in Winterswijk

Het inzamelen van oud textiel in samenwerking met basisscholen. Bewustwording creëren bij onze nieuwe generatie. Een circulaire maatschappij, aandacht voor hergebruik en zorgen voor zo min mogelijk afval, zijn belangrijke onderwerpen voor ons en onze kinderen van de toekomst.

Bekijk het artikel »
mctexcycle

Duurzaam op de basisschool

Het inzamelen van oud textiel in samenwerking met basisscholen. Bewustwording creëren bij onze nieuwe generatie. Een circulaire maatschappij, aandacht voor hergebruik en zorgen voor zo min mogelijk afval, zijn belangrijke onderwerpen voor ons en onze kinderen van de toekomst.

Bekijk het artikel »
mctexcycle

Duurzaamheidsmarkt in Scherpenzeel

Vandaag stonden we op de Duurzaamheidsmarkt waar we de inwoners van de gemeente Scherpenzeel vertelde over recycling, wat de nieuwste innovaties zijn en wat er natuurlijk gebeurd met het oude textiel uit de gemeente.

Bekijk het artikel »
Nieuwe bestickering MC Texcycle
mctexcycle

Nieuwe bestickering voor onze inzamelbussen

Wellicht is het u al opgevallen, onze nieuwe inzamelbussen rijden nu door heel Nederland om zoveel mogelijk textiel op te halen bij onze inzamelpartners. Door de nieuwe bestickering vallen we nu nog meer op en maken constant mensen bewust van de circulaire textielketen.

Dit helpt in onze missie naar een 100% circulaire textielketen en de eerste gesprekken zijn al gevoerd naar aanleiding van de nieuwe reclame.

Bekijk het artikel »
No more posts to show

Op de hoogte blijven?

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen van MC Texcycle? We houden u graag op de hoogte van onze bijdrage aan de circulaire textielketen.

Vooruitkijken

Bij het monitoren en analyseren van de processen binnen de textielketen is het essentieel om vooruit te kunnen kijken. MC Texcycle houdt de vooruitgang van de besluitvorming rondom de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) nauwlettend in de gaten.

We hebben, ondanks de coronacrisis, stappen gezet op het gebied van circulair textiel. Alle partijen hebben onverminderd doorzettingsvermogen getoond. De bereidheid van deze partners in het veld om te werken aan duurzaamheid en circulariteit is hard nodig. Want ondanks de voortgang is er nog veel werk te doen. De UPV moet worden uitgewerkt en ingevoerd en er komt een Europese textielstrategie

S. van Veldhoven - Van der Meer - oud-staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) die in 2023 in moet gaan. De UPV maakt textielproducenten verantwoordelijk voor de inzameling, het hergebruik en de recycling van hun producten. Dit betekent meer samenwerkingen tussen onder andere textielproducenten en textielverwerkers. MC Texcycle kijkt uit naar deze samenwerkingen binnen de textielketen.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Ons verhaal

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie