MC Texcycle

Ontwikkelingen

De economie groeit in hoog tempo. Inmiddels zijn er tal van programma’s opgesteld om de productie, het inzamelen en het hergebruiken van textiel te begeleiden. MC Texcycle zet zich conform het Beleidsprogramma circulair textiel en het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ in om de textielketen circulair te maken. Elke dag werken wij aan deze doelstellingen.

Bij de ontwikkeling van ons bedrijf MC Texcycle komt er van alles op ons pad. We komen valkuilen tegen, we bedenken oplossingen, we implementeren nieuwe systemen en we gaan samenwerkingen aan. Graag vertellen we meer over deze ontwikkelingen en over onze ervaringen met de textielindustrie.

mctexcycle

Belangrijke Missie naar Pakistan

Volg de reis van Mohammed Chikar, de drijvende kracht achter MC Texcycle, terwijl hij Pakistan bezoekt om de textielrecyclingindustrie te verkennen. Zijn doel: het onthullen van de realiteit achter textielverwerking en het bevorderen van duurzaamheid en ethiek in onze handelsrelaties.

Bekijk het artikel »
mctexcycle

Containers overvol in Scherpenzeel

De twee imposante blauwe containers bij de ingang van De Breehoek in Scherpenzeel kunnen nauwelijks het enthousiasme van de inwoners bevatten, want ze puilen keer op keer uit met bergen textielafval. Gelukkig staat MC Texcycle uit Zevenaar paraat om de noodgevallen van overvolle zakken naast de containers op te lossen.

Bekijk het artikel »
mctexcycle

MC Texcycle feliciteert Avri met opening CIRTEX

Van harte gefeliciteerd, Avri! Mc Texcycle is trots op onze bijdrage aan het nieuwe textielsorteercentrum CIRTEX. Lees hoe we al drie jaar hoogwaardige verwerking bieden, advies geven in complexe sorteerprocessen en samen streven naar een circulaire textielketen. Een mijlpaal met werkgelegenheid als kers op de taart

Bekijk het artikel »
mctexcycle

Audit van ons VHT Certificaat

Bij MC Texcycle hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in ons streven naar duurzaam textielhergebruik. Vorig jaar hebben we met trots de certificering ontvangen van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT). En vandaag zijn we verheugd om te delen dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd voor de controle audit op onze locatie in Zevenaar.

Bekijk het artikel »

Op de hoogte blijven?

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen van MC Texcycle? We houden u graag op de hoogte van onze bijdrage aan de circulaire textielketen.

Vooruitkijken

Bij het monitoren en analyseren van de processen binnen de textielketen is het essentieel om vooruit te kunnen kijken. MC Texcycle houdt de vooruitgang van de besluitvorming rondom de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) nauwlettend in de gaten.

We hebben, ondanks de coronacrisis, stappen gezet op het gebied van circulair textiel. Alle partijen hebben onverminderd doorzettingsvermogen getoond. De bereidheid van deze partners in het veld om te werken aan duurzaamheid en circulariteit is hard nodig. Want ondanks de voortgang is er nog veel werk te doen. De UPV moet worden uitgewerkt en ingevoerd en er komt een Europese textielstrategie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) die in 2023 in moet gaan. De UPV maakt textielproducenten verantwoordelijk voor de inzameling, het hergebruik en de recycling van hun producten. Dit betekent meer samenwerkingen tussen onder andere textielproducenten en textielverwerkers. MC Texcycle kijkt uit naar deze samenwerkingen binnen de textielketen.

Circulair Textiel
Van hype naar praktijk

Inmiddels wordt wereldwijd meer dan 100 miljard kg textiel per jaar geproduceerd. Wat doen wij om dit textiel circulair te houden? Lees meer over onze technieken in onze whitepaper Van hype naar praktijk. Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt de whitepaper per e-mail opgestuurd.

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Meer informatie